Chilikastikkeet

28 Tuotetta
3,30 €

300ml pullo Thaimaa

6,70 €

730ml /920g Pk Thaimaa

2,70 €

200g pussi Kiina

2,40 €

120g pussi Kiina

4,60 €

300ml/350g Purkki Thaimaa

4,50 €

440ml pullo, Thaimaa.

7,50 €

740ml Pullo, Thaimaa.

5,40 €

180 g Purkki, Singapore.

2,50 €

120 g Pussi, Korea

3,40 €

325 g Pullo Thaimaa

4,99 €

4,90 €

275 g Purkki Kiina

4,90 €

6,60 €

3,80 €

12,50 €

700 g

5,20 €

3,50 €

purkki Thaimaa

7,80 €

335g Pullo Hong Kong

4,80 €

210g

3,80 €

368 g Pullo Hong Kong

3,90 €

4,40 €

5,90 €

Gochujang

Tuliset kastikkeet

Aasialaiset tuliset kastikkeet ovat tärkeä osa monien Aasian maiden keittiötä. Niitä käytetään usein marinadeissa, dipinä tai kastikkeena lihalle, kalalle tai kasviksille. Ne ovat erittäin suosittuja erityisesti Kiinassa, Thaimaassa, Vietnamissa ja Indokiinassa.

Historiallisesti kastikkeet ovat olleet tärkeä osa Aasian keittiötä vuosituhansia. Kiinassa kastikkeet ovat olleet käytössä jo vuodesta 600 eaa. Kiinalaiset käyttivät kastikkeita runsaasti maustamaan ruokia, ja ne olivat tärkeä osa keittiötä erityisesti kuninkaallisessa keittiössä. Kiinassa kastikkeet valmistettiin usein soijasta, joka on tärkeä raaka-aine monille aasialaisille kastikkeille.

Lue lisää

Tuliset kastikkeet eri maissa

Thaimaassa tuliset kastikkeet ovat erittäin suosittuja ja niitä käytetään usein thaimaalaisessa ruoanlaitossa. Thaimaalaiset kastikkeet ovat erittäin tulisia ja niissä käytetään usein chilipippuria, inkivääriä ja limeä. Thaimaassa kastikkeet valmistetaan usein paahdetuista chilipippureista, jotka jauhetaan yhdessä muiden mausteiden kanssa. Vietnamissa kastikkeet ovat myös erittäin tärkeitä ruoanlaitossa. Vietnamilaiset kastikkeet ovat erittäin tulisia ja niissä käytetään usein chilipippuria, seesaminsiemeniä ja korianteria. Vietnamilaiset kastikkeet valmistetaan usein nuudelikeittojen kanssa, ja ne ovat erittäin suosittuja erityisesti pho-nuudelikeittoon. Indokiinassa kastikkeet ovat myös tärkeitä ruoanlaitossa. Indokiinalaiset kastikkeet ovat erittäin tulisia ja niissä käytetään usein chilipippuria, inkivääriä ja limeä. Indokiinalaiset kastikkeet valmistetaan usein paahdetuista chilipippureista, jotka jauhetaan yhdessä muiden mausteiden kanssa.

Eri kastikkeet ruoanlaittoon

Sriracha kastike

On tunnettu ja suosittu tulista kastiketta, joka on alunperin kehitetty Thai-kotitaloudessa. Se on valmistettu chilipippureista, valkosipulista, sokerista, etikasta, suolasta ja vedestä. Se on erittäin tulista ja mausteista, ja se on saanut suuren suosion erityisesti Yhdysvalloissa. Sriracha kastike on erittäin monipuolinen ja sitä voidaan käyttää monilla eri tavoilla. Se sopii erinomaisesti dipinä, marinadiksi tai kastikkeeksi lihalle, kalalle tai kasviksille. Se sopii myös erinomaisesti nuudelikeittojen, kana- tai lihatacojen, pizzan, burgereiden ja juustojen kanssa. Se on myös erittäin suosittua käytettävänä mausteena kotikeittiöissä, ja se sopii erinomaisesti erilaisiin kastikkeisiin, kuten BBQ-kastikkeeseen, majoneesiin tai kermavaahtoon. Sriracha kastike on myös erittäin suosittu käytettävänä mausteena erilaisissa fast food- ja street food -ruoissa. Se on erittäin suosittu käytettävänä mausteena erilaisissa katkaravun tai kananugetteissa, ja se on myös erittäin suosittua käytettävänä mausteena erilaisissa hampurilaisissa ja hot dogeissa.

Kolme ruokaa, joihin voit lisätä Sriracha-kastiketta:

 1. Ramen-keitto: Kokeile maustaa perinteinen japanilainen nuudelikeitto Sriracha-kastikkeella. Lisää kastiketta keiton pinnalle haluamasi määrä, jotta saat keittoon sopivan tulisuuden. Sriracha sopii hyvin yhteen ramen-keiton muiden ainesosien, kuten liemen, nuudeleiden, kanan, munan ja kasvisten kanssa.
 2. Friteeratut kanansiivet: Sriracha on loistava lisä friteerattujen kanansiipien kastikkeeseen. Voit sekoittaa sitä esimerkiksi hunajan, soijakastikkeen ja valkosipulin kanssa. Kastikkeen avulla saat kanansiipiin makean ja tulisen maun, joka sopii erinomaisesti yhteen niiden rapean pinnan kanssa.
 3. Täytetyt paprikat: Täytä paprikat esimerkiksi riisillä, jauhelihalla ja mausteilla, ja lisää seokseen Sriracha-kastiketta tuomaan lisää makua ja tulisuutta. Paista paprikat uunissa, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet kauniin värin. Tarjoile täytetyt paprikat lisäkkeiden, kuten salaatin ja leivän, kanssa.

Sichuan kastike

Tunnettuna Szechuan kastikeena, on erittäin suosittu tulinen kastike, joka on peräisin Sichuan provinssista Kiinasta. Se on tunnettu erityisesti sen mausteisuudesta ja mausteisista aromeista. Sichuan kastike on valmistettu useista eri mausteista ja aineksista, kuten chilipippureista, valkosipulista, seesaminsiemenistä, inkivääristä, soijakastikkeesta ja sokerista. Sichuan kastikeen historia juontaa juurensa vuosisatojen taakse Kiinan keittiössä. Se on perinteisesti ollut tärkeä osa Sichuan provinssin ruoanlaittoa ja se on tullut erittäin suosittuksi Kiinan ulkopuolella. Kastike valmistetaan usein paahdetuista chilipippureista, jotka jauhetaan yhdessä muiden mausteiden kanssa, ja se tarjoaa erittäin tulista ja mausteista makuelämystä. Sichuan kastike on erittäin monipuolinen ja sitä voidaan käyttää monilla eri tavoilla. Se sopii erinomaisesti marinadeina, dipinä tai kastikkeena lihalle, kalalle tai kasviksille. Se sopii myös erinomaisesti nuudelikeittojen, kana- tai lihatacojen, pizzan, burgereiden ja juustojen kanssa. Se on myös erittäin suosittua käytettävänä mausteena kotikeittiöissä, ja se sopii erinomaisesti erilaisiin kastikkeisiin, kuten BBQ-kastikkeeseen, majoneesiin tai kermavaahtoon.

Kolme esimerkkiä ruoista, joihin voit lisätä Sichuan-kastiketta:

 1. Mapo Tofu: Mapo Tofu on klassinen kiinalainen ruokalaji, jossa käytetään Sichuan-kastiketta. Ruoassa yhdistyvät pehmeä tofu, jauheliha (tai vaihtoehtoisesti sienet vegaaniseen versioon) ja tulinen Sichuan-kastike. Tarjoile Mapo Tofu riisin kanssa, jotta saat täydellisen ateriakokonaisuuden.
 2. Sichuan-pekonipasta: Valmista pastaa haluamallasi tavalla ja lisää joukkoon pekonia, valkosipulia, sipulia ja chilipaprikaa. Sekoita joukkoon Sichuan-kastiketta ja anna ruoan hautua muutama minuutti, jotta maut imeytyvät. Tarjoile pasta parmesaanijuuston ja tuoreen basilikan kanssa.
 3. Sichuan-kanakastike: Paista kananpalat pannulla, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Lisää pannulle viipaloituja paprikoita, sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja Sichuan-kastiketta. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti, jotta maut sekoittuvat ja kastike sakenee hieman. Tarjoile Sichuan-kanakastike riisin tai nuudelien kanssa, ja koristele annos esimerkiksi kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Sambal oelek

Kastike on erinteinen indonesialainen chilitahna, joka on valmistettu hienonnetuista punaisista chilipippureista, valkosipulista, suolasta ja etikasta. Se on erittäin tulista ja mausteista ja se on erittäin suosittua käytettävänä mausteena erilaisissa indonesialaisissa ruoissa. Sambal oelek on erittäin monipuolinen ja sitä voidaan käyttää monilla eri tavoilla. Se sopii erinomaisesti marinadeina, dipinä, kastikkeena tai lisukkeena. Se sopii erinomaisesti erilaisiin liha- ja kalaruokiin, kasvisruokiin, nuudelikeittoon ja riisiin. Se on myös erittäin suosittua käytettävänä mausteena erilaisissa street food-ruoissa. Sambal oelek on perinteisesti valmistettu käsin hakkaamalla ainekset, mutta nykyään se voidaan myös valmistaa teollisesti. Se voidaan myös valmistaa kotona käyttäen perinteisiä tai modernia teknologiaa. Sambal oelek kastiketta on saatavilla myös valmiina purkissa ja pulloissa, ja sitä on myös saatavilla meidän verkkokaupassa

Kolme esimerkkiä ruoista, joihin voit lisätä Sambal Oelek -tahnaa:

 1. Nasi Goreng: Nasi Goreng on indonesialainen paistettu riisi, joka saa makunsa erilaisista mausteista, kuten Sambal Oelek -tahnasta. Paista riisiä, kananmunaa, kanan- tai katkarapupalasia, vihanneksia ja mausteita, kuten kevätsipulia, valkosipulia, soijakastiketta ja Sambal Oelek -tahnaa. Tarjoile Nasi Goreng esimerkiksi kurkun, tomaatin ja kevätsipulin kanssa.
 2. Laksa-keitto: Laksa on malesialainen kookosmaitopohjainen keitto, joka sisältää yleensä nuudeleita, vihanneksia, kalaa, äyriäisiä tai kanaa. Lisää Sambal Oelek -tahnaa keiton maustamiseen yhdessä muiden ainesosien, kuten sitruunaruohon, inkiväärin, korianterin ja kalakastikkeen kanssa. Tarjoile Laksa-keitto tuoreen korianterin ja limetinlohkon kera.
 3. Sambal Oelek -kana: Marinoi kananfileitä Sambal Oelek -tahnan, soijakastikkeen, valkosipulin, inkiväärin ja seesamiöljyn seoksessa muutaman tunnin ajan tai yön yli. Paista kana uunissa tai grillissä, kunnes se on kypsää ja saanut kauniin värin. Tarjoile Sambal Oelek -kana riisin tai nuudelien ja vihannesten, kuten paistetun bok choy -kaalin, kanssa.
Tulinen härkäpapukastike Kastike on erittäin monipuolinen kastike, joka sopii erinomaisesti monille eri ruokalajeille.

Tulinen härkäpapukastike sopii erityisen hyvin:

 1. Täytetyt tortillat: Tulinen härkäpapukastike sopii erinomaisesti täytettyjen tortillojen kanssa, ja se on erittäin suosittua käytettävänä mausteena erilaisissa täytetyissä tortilloissa.
 2. Quesadillat: Tulinen härkäpapukastike sopii erinomaisesti quesadilloihin, ja se on erittäin suosittua käytettävänä mausteena erilaisissa tulinen quesadilla-annoksissa.
 3. Kana- ja liharuoat : Tulinen härkäpapukastike sopii erinomaisesti kana- ja liharuokiin, ja se on erittäin suosittua käytettävänä marinadina tai kastikkeena erilaisissa tulinen kana- tai liharuoat -annoksissa.
 4. Kala- ja äyriäisruoat : Tulinen härkäpapukastike sopii erinomaisesti kala- ja äyriäisruokiin, ja se on erittäin suosittua käytettävänä marinadina tai kastikkeena erilaisissa tulinen kala- tai äyriäisruoat -annoksissa.
 5. Kasvisruoat: Tulinen härkäpapukastike sopii erinomaisesti kasvisruokiin, ja se on erittäin suosittua käytettävänä marinadina tai kastikke

Erittäin Tulisten Chilikastikkeiden Käyttö

  Tulisuus on erottamaton osa monien ruokakulttuurien makumaailmaa. Erittäin tuliset chilikastikkeet ovat saavuttaneet suuren suosion ympäri maailmaa, ja niiden käyttöön on monia syitä: lisäämään ruoan makua, haastamaan omaa tulisuuden sietokykyä tai jopa kehittämään uusia, mielenkiintoisia makuyhdistelmiä.

Tulisuusaste ja chililajikkeet

Erittäin tulisten chilikastikkeiden tulisuus vaihtelee paljon, ja tulisuusasteen mittaamiseen käytetään Scovillen asteikkoa. Scoville-yksiköt (SHU) mittaavat kapsaisinoidien, chilien sisältämien kemikaalien, määrää. Mitä enemmän kapsaisinoideja, sitä korkeampi tulisuus. Yksi tunnetuimmista erittäin tulisista chililajikkeista on Carolina Reaper, joka on Guinnessin ennätysten kirjaan merkitty maailman tulisimpana chilinä. Sen tulisuus vaihtelee 1,4 miljoonasta 2,2 miljoonaan Scoville-yksikköön. Toinen erittäin tulinen chililajike on Naga Jolokia, joka tunnetaan myös nimellä Ghost Pepper. Sen tulisuus vaihtelee 855 000:sta yli miljoonaan Scoville-yksikköön.

Erittäin tulisten chilikastikkeiden valmistus

Erittäin tulisten chilikastikkeiden valmistuksessa on useita vaiheita. Ensimmäinen vaihe on chilien valinta: chililajikkeen tulisuus ja maku vaikuttavat suuresti kastikkeen lopputulokseen. Carolina Reaper - ja Naga Jolokia -pohjaiset kastikkeet ovat erinomaisia vaihtoehtoja niille, jotka etsivät todella tulista makua. Toinen vaihe on chilien käsittely. Ne kuoritaan, siemenet poistetaan ja ne pilkotaan pieniksi paloiksi. Sen jälkeen chilit paahdetaan, mikä auttaa kehittämään niiden makua ja tulisuutta entisestään. Paahtamisen jälkeen chilit yhdistetään muiden ainesosien, kuten etikan, suolan, sokerin ja valkosipulin kanssa. Nämä ainesosat auttavat tasapainottamaan tulisuutta ja tuomaan kastikkeeseen lisää makua. Kolmas vaihe on kastikkeen keittäminen, joka kestää yleensä 20-30 minuuttia. Keittämisen aikana tulisuus ja maku tiivistyvät, ja kastike saa halutun koostumuksen. Joissakin tapauksissa voidaan lisätä sakeuttamisaineita, kuten tärkkelystä, jotta kastike saavuttaa halutun paksuuden. Neljäs vaihe on kastikkeen soseuttaminen ja siivilöiminen. Tässä vaiheessa kastike muuttuu sileäksi ja tasaiseksi, jolloin sen tulisuus ja maku jakautuvat tasaisesti. Tämän jälkeen kastike siivilöidään, jotta siitä saadaan vieläkin tasaisempi ja siitä poistetaan mahdolliset epäpuhtaudet. Viimeinen vaihe on kastikkeen pullottaminen ja säilöminen. Erittäin tuliset chilikastikkeet säilyvät hyvin huoneenlämmössä, mutta ne säilyvät vieläkin paremmin jääkaapissa. Säilytysolosuhteista riippuen kastike säilyy hyvänä useita kuukausia tai jopa vuoden.

Tulisten chilikastikkeiden käyttö

Tuliset chilikastikkeet sopivat monenlaisiin ruokiin, ja niitä voi käyttää niin marinadeina, dippeinä kuin maustekastikkeinakin. Tulisuus lisää ruoan makua ja antaa sille lisäpotkua, mutta on tärkeää muistaa, että liiallinen tulisuus voi peittää alleen muita makuja. Siksi on hyvä aloittaa pienellä määrällä ja lisätä tulisuutta tarpeen mukaan. Esimerkiksi grillaamisessa erittäin tulinen chilikastike voidaan sekoittaa marinadiin tai voidella grillattavan lihan pinnalle antamaan sille tulista makua. Dippeinä erittäin tuliset chilikastikkeet sopivat hyvin esimerkiksi nachojen, kanansiipien tai kasvisten kanssa nautittaviksi. Maustekastikkeina niitä voi lisätä esimerkiksi tacojen, burritojen tai hampurilaisten väliin.

Näin aloitat chilikastikkeiden käytön

Tulisten kastikkeiden käyttöön tottuminen voi viedä hieman aikaa, mutta se on ehdottomasti kokeilemisen arvoista niiden tuoman lisämaun vuoksi. Tässä muutama vinkki, kuinka aloittaa tulisten kastikkeiden käyttö:
 1. Aloita miedoista kastikkeista: Ensimmäiseksi kannattaa valita mietoja chilikastikkeita, kuten Tabasco tai mieto Sriracha. Näin voit totutella tulisuuteen ja löytää itsellesi sopivan tason.
 2. Käytä pieniä määriä: Lisää kastiketta aluksi vain vähän ja anna aikaa maun totuttelulle. Voit lisätä tulisuutta vähitellen, kun tunnet olosi mukavammaksi tulisen ruoan kanssa.
 3. Sekoita kastike muihin aineksiin: Voit helpottaa tulisen kastikkeen käyttöönottoa sekoittamalla sitä muihin aineksiin, kuten majoneesiin, kermaviiliin tai jogurttiin. Näin voit vähentää tulisuutta ja helpottaa totuttelua.
 4. Kokeile eri kastikkeita: On monia erilaisia tulisia kastikkeita, joilla on erilaiset maut ja tulisuuden asteet. Kokeile erilaisia kastikkeita löytääksesi omat suosikkisi ja oppiaksesi, kuinka ne vaikuttavat eri ruokiin.
 5. Totuttele vähitellen: Säännöllinen tulisten kastikkeiden käyttö auttaa tottumaan niihin ja lisäämään tulisuutta asteittain. Voit jopa löytää itsellesi uusia suosikkiruokia kokeilemalla erilaisia tulisia kastikkeita.
 6. Muista juoma: Jos syöt liian tulista ruokaa, maitopohjaiset juomat, kuten maito tai lassi, voivat auttaa lievittämään poltetta. Vältä veden tai hiilihapollisen juoman juomista, sillä ne saattavat pahentaa poltetta.
Kun totut tulisten kastikkeiden käyttöön, voit alkaa kokeilla entistä tulisempia kastikkeita ja löytää uusia suosikkeja, jotka tuovat ruokiisi lisää makua ja syvyyttä.

Tilaa verkkokaupastamme

Meillä on verkkokaupassamme nopeat toimitukset ja valikoima, joka kattaa erilaiset aasialaiset tuotteet, kuten mausteet, nuudelit, tuliset kastikkeet ja riisit. Pidämme tärkeänä, että asiakkaamme saavat tuotteensa mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Kokeile ja ihastu meidän tulisiin kastikkeihiin, jotka sopivat erinomaisesti niille, jotka haluavat lisätä ruokiinsa hieman enemmän potkua. Asiakkaamme ovat meille tärkeitä ja haluamme tarjota heille parhaan mahdollisen kokemuksen. Jos tarvitset apua valinnassa tai sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme! Yrityksemme arvostaa sekä aasialaista että suomalaista kulttuuria ja haluamme tarjota parhaat mahdolliset aasialaiset ruokatuotteet suomalaisille. Meidän tavoitteenamme on tarjota laadukkaita aasialaisia ruokatavaroita suomalaisille asiakkaillemme ja samalla kunnioittaa molempia kulttuureja.