Viismauste jauhe
Viismauste jauhe
Lobo

Viismauste jauhe

Tuotenumero 8850030111922
1,99 €
Sisältää alv. 14 %
Saatavuus Varastossa

Kanelijauhe, korianterijauhe, laakerinlehtijauhe, tähtianisjauhe, maustepippurijauhe.

65 g.  

Paino:
76 g
Arvostelut 0 arvostelua

Viismauste

Tämä mausteseos on monille tuttu mauste, jota käytetään laajalti erilaisissa ruoanlaitossa. Se koostuu useista eri mausteista, kuten mustapippurista, kuminasta, neilikasta, kardemummasta ja korianterista. Yhdistelmä tuottaa aromaattisen ja mausteisen tuoksun, joka on samanaikaisesti makea, tulinen ja hieman pippurinen. Viismausteen historia juontaa juurensa Intiaan, jossa se on käytetty jo vuosisatoja erilaisten ruokien maustamiseen.

Mauste on alun perin kehitetty Intiassa, ja se on edelleen erittäin suosittu mauste maassa. Se on perinteisesti valmistettu sekoittamalla erilaisia mausteita käsin, ja tämä tekniikka on edelleen käytössä monissa paikoissa. Mausteseoksen reseptit vaihtelevat alueittain, ja jokaisella perheellä on oma erityinen sekoituksensa.

Lue lisää

Kyseessä on monipuolinen mauste, joka sopii erinomaisesti erilaisten ruokalajien maustamiseen. Se on erityisen suosittu Intian ruoanlaitossa, kuten curryjen ja tandoori-ruokien maustamisessa. Se sopii myös erinomaisesti liharuoan, kalan ja kasvisruoan maustamiseen. Viismausteella maustetut ruoat ovat usein maukkaita. Kyseinen mauste on myös suosittu monissa muissa maissa, kuten Kiinassa , Afrikassa ja Lähi-idässä. Se on erityisen suosittu mauste myös Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, joissa se on tullut tunnetuksi Intian ruoanlaiton yhteydessä. Se onn myös suosittu mauste monissa eri keittiöissä, kuten italialaisessa, meksikolaisessa ja kiinalaisessa ruoanlaitossa. Kiinalainen viismauste on erityinen sekoitus mausteita, joka on suosittu Kiinassa ja muissa Aasian maissa. Kiinalainen viismauste useista eri mausteista, kuten inkivääristä, valkosipulista, chiliä, kanelista ja neilikasta. Kiinalainen maustesekoitus eroaa Intialaisesta viismausteesta mausteiden sekoituksen suhteen. Kiinalaisessa viismausteessa inkivääri on usein tärkeä mauste ja se antaa ruoanlaitossa erityisen makuelämyksen.

Mausteseoksen ravintoarvot ovat korkeat

Tämä maustesekoitus ja erityisesti sen mausteet on myös hyvä lisäravinteiden saannin kannalta. Se sisältää runsaasti antioksidantteja ja muita ravintoaineita, jotka ovat hyviä terveydelle. Se on myös erittäin mausteinen, mikä tarkoittaa, että sitä tarvitaan vähemmän kuin muita mausteita, mikä tekee siitä myös kalorivähemmän vaihtoehdon.   Viismausten käyttämiseen ideoita
  1. Intialainen curry: Mausteseos on erittäin suosittu mauste Intian ruoanlaitossa, ja se sopii erinomaisesti erilaisten curryjen maustamiseen. Voit käyttää viismaustetta sekä raaka-aineiden maustamiseen että kastikkeen valmistamiseen.
  2. Tandoori-liha: Mausteet sopii erinomaisesti tandoori-lihan maustamiseen. Sekoita viismaustetta, jogurtti ja mausteinen kastike tandoori-lihan marinadiksi. Anna lihan marinoitua useita tunteja tai yön yli ennen paistamista.
  3. Vihersalaatti: Mausteet sopii erinomaisesti vihannesten maustamiseen. Sekoita jauhe, oliiviöljy, sitruunamehu ja valkosipuli kastikkeeksi ja kaada se päälle hienonnettuja vihanneksia.
  4. Vihersalaatti: Sopii myös erinomaisesti kasvispihvien maustamiseen. Sekoita mauste, jauhettu valkosipuli, inkivääri ja oliiviöljy kastikkeeksi ja marinoida kasvispihvit useita tunteja ennen paistamista.
Jos et ole vielä kokeillut viismaustetta, suosittelen ehdottomasti antamaan sille mahdollisuuden. Se on monipuolinen mauste, joka antaa ruoalle uudenlaista makua ja tuoksua. Voit lisätä sitä suoraan ruokaan tai käyttää sitä marinadeissa tai kastikkeissa. Sen käyttö on helppoa ja sen avulla voit kokeilla uusia makuja keittiössäsi.