Viismauste jauhe
Viismauste jauhe
Lobo

Viismauste jauhe

Tuotenumero 8850030111922
2,00 €
Sisältää alv. 14 %
Saatavuus Varastossa

Kanelijauhe, korianterijauhe, laakerinlehtijauhe, tähtianisjauhe, maustepippurijauhe.

65 g.  

Paino:
76 g
Arvostelut 0 arvostelua

Viismauste

Viismauste on monille tuttu mauste, jota käytetään laajalti erilaisissa ruoanlaitossa. Se koostuu useista eri mausteista, kuten mustapippurista, kuminasta, neilikasta, kardemummasta ja koriandrista. Viismausteen historia juontaa juurensa Intiaan, jossa se on käytetty jo vuosisatoja erilaisten ruokien maustamiseen.

Mauste on alun perin kehitetty Intiassa, ja se on edelleen erittäin suosittu mauste maassa. Se on perinteisesti valmistettu sekoittamalla erilaisia mausteita käsin, ja tämä tekniikka on edelleen käytössä monissa paikoissa. Viismausteen reseptit vaihtelevat alueittain, ja jokaisella perheellä on oma erityinen sekoituksensa.

Lue lisää

Kyseessä on monipuolinen mauste, joka sopii erinomaisesti erilaisten ruokalajien maustamiseen. Se on erityisen suosittu Intian ruoanlaitossa, kuten curryjen ja tandoori-ruokien maustamisessa. Se sopii myös erinomaisesti liharuoan, kalan ja kasvisruoan maustamiseen. Viismausteella maustetut ruoat ovat usein maukkaita ja runsaita makuja.

Viismauste on myös suosittu mauste monissa muissa maissa, kuten Kiinassa, Afrikassa ja Lähi-idässä. Se on erityisen suosittu mauste myös Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, joissa se on tullut tunnetuksi Intian ruoanlaiton yhteydessä. Se onn myös suosittu mauste monissa eri keittiöissä, kuten italialaisessa, meksikolaisessa ja kiinalaisessa ruoanlaitossa.

Tämä maustesekoitus on myös hyvä lisäravinteiden saannin kannalta. Se sisältää runsaasti antioksidantteja ja muita ravintoaineita, jotka ovat hyviä terveydelle. Se on myös erittäin mausteinen, mikä tarkoittaa, että sitä tarvitaan vähemmän kuin muita mausteita, mikä tekee siitä myös kalorivähemmän vaihtoehdon.

Kiinalainen viismauste on erityinen sekoitus mausteita, joka on suosittu Kiinassa ja muissa Aasian maissa. Se koostuu useista eri mausteista, kuten inkivääristä, valkosipulista, chiliä, kanelista ja neilikasta. Kiinalainen maustesekoitus eroaa Intialaisesta viismausteesta mausteiden sekoituksen suhteen. Kiinalaisessa viismausteessa inkivääri on usein tärkeä mauste ja se antaa ruoanlaitossa erityisen makuelämyksen.

Viismausten käyttämiseen ideoita
  1. Intialainen curry: Viismauste on erittäin suosittu mauste Intian ruoanlaitossa, ja se sopii erinomaisesti erilaisten curryjen maustamiseen. Voit käyttää viismaustetta sekä raaka-aineiden maustamiseen että kastikkeen valmistamiseen.
  2. Tandoori-liha: Mauste sopii erinomaisesti tandoori-lihan maustamiseen. Sekoita viismaustetta, jogurtti ja mausteinen kastike tandoori-lihan marinadiksi. Anna lihan marinoitua useita tunteja tai yön yli ennen paistamista.
  3. Vihersalaatti: Viismausteemme sopii erinomaisesti vihannesten maustamiseen. Sekoita viismauste, oliiviöljy, sitruunamehu ja valkosipuli kastikkeeksi ja kaada se päälle hienonnettuja vihanneksia.
  4. Vihersalaatti: Viismauste sopii myös erinomaisesti kasvispihvien maustamiseen. Sekoita viismauste, jauhettu valkosipuli, inkivääri ja oliiviöljy kastikkeeksi ja marinoida kasvispihvit useita tunteja ennen paistamista.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä käyttökohteista, viismauste sopii monenlaisiin ruokiin ja sen käyttö on vain rajoitettu mielikuvituksellasi.